Persbericht overnamebod Banimmo 12/11/2018

Banimmo en Patronale Life melden dat er op 8 november 2018, bij afsluiting van de initiële aanvaardingsperiode van het vrijwillig en onvoorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten dat op de aandelen van Banimmo is uitgebracht door Patronale Life (het “Bod”), in totaal 6828447 aandelen werden ingebracht in het Bod. Bijgevolg zal Patronale Life na de effectieve eigendomsoverdracht van de aandelen ingebracht in het Bod in totaal 6828447 aandelen in Banimmo aanhouden, hetzij 60.13% van het totaal aantal aandelen uitgegeven door Banimmo.
De betaling van de aandelen die gedurende deze initiële aanvaardingsperiode werden ingebracht in het Bod is voorzien op 19 november 2018.
 
Overeenkomstig artikel 35, 1° van het Koninklijk Besluit op de Openbare Overnamebiedingen dient het Bod niet verplicht heropend te worden. Zoals reeds gecommuniceerd door de Bieder in het prospectus, het Bod wordt ook niet vrijwillig heropend door Patronale Life.
 
Over Patronale Life
Patronale Life N.V. is een levensverzekeringsmaatschappij die kan terugkijken op bijna een eeuw ervaring met hypotheken en het beheer van spaargelden. Ze biedt verzekeringen met gewaarborgd kapitaal en intrest aan (tak 21, tak 26), evenals verzekeringen verbonden aan fondsen (tak 23). Naast de verschillende verzekeringsproducten biedt de maatschappij ook hypothecaire kredieten aan. De unieke troeven van Patronale Life liggen in haar keuze voor en ervaring met logistiek vastgoed, zonnepanelenparken en vastrentende beleggingen, alsook in haar doordacht kosten- en distributiebeleid. Zo kiest ze bewust niet voor een agressieve marketing en werkt met een netwerk van onafhankelijke makelaars. Patronale Real Estate N.V. (100% dochter) is reeds actief als eigenaar / investeerder van logistieke projecten in Zedelgem, Wilrijk en Kortenberg, op Brucargo en in de Haven van Antwerpen, met een totale investeringswaarde van ca. 50 miljoen euro. Tevens heeft Patronale Solar N.V. (70% dochter) ca. 45 MWp aan zonnepanelenparken in portefeuille en dit voor een totale investeringswaarde van ca. 80 miljoen euro. Deze voorzien het equivalent van ca. 15.000 gezinnen in hun volledige elektriciteitsbehoefte. Patronale Life sloot het boekjaar 2017 af met een balanstotaal van ca. 620 miljoen euro en een winst na belastingen van ca. 10 miljoen euro.
 
Over Banimmo
Banimmo profileert zich vandaag als een speler die in staat is om tertiaire vastgoedactiva te bouwen of om te vormen, alsook build-to-suit gebouwen te ontwikkelen die zowel aan de strengste eisen en normen van de eindinvesteerders, als aan de wensen van de huurders voldoen.  De vastgoedportfolio omvat ongeveer 78.000 m² ontwikkelde oppervlakte en ongeveer 310.000 m² die nog ontwikkeld kunnen worden.